FANTESSTIQUE

Schilderachtige Chambre  D ’ hôtes & Petit Camping In Berzieux

EXCURSIES en WORKSHOPS

 

Stedentrips.

 Daar we midden in het Champagne Ardennen gebied zijn gevestigd is het mogelijk om naar Verdun, Chalon en Champagne, Reims, Retel, Vouzier, een dorpentocht enz. te organiseren. Ook een tour voor alleen vergezichten en uitgestrekte landerijen is de moeite waard.

Rondom ons zijn herinneringen aan de diverse oorlogen. Zoals in Massige, de bunkers en schuilplaatsen, en de uitgestrekte begraafplaatsen. Dit kan in het open terrein of in de bossen.

Ook in Valmy, waar de molen staat is een museum, waarin de Franse revolutie wordt uitgelegd en de Vrijheid, gelijkheid en broederschap werd beslecht in 1789.  Een heel interessant en interactief museum.

Een tripje Verdun, met een bezoek aan de citadel en daar met het treintje de rondleiding te doen is ook de moeite waard. Ook Verdun in een prachtige stad om te bezoeken.

Een bezoek aan een half vervallen kasteeltje met oud Franse spelletjes
Chalon en Champagne is ook een prachtige stad met heel veel architectuur en een prachtig stadscentrum. Het is ook het begin van de Champagne route. Er zijn honderden champagne huizen die bijna allemaal gelegenheid geven tot proeven en kopen van champagne. Ook zijn er champagne huizen waar je met een treintje door de kelders kunt kijken en voelen hoe de Champagne wordt verzorgd en bewaard.

Epernay is de stad waar de grote Champagne huizen gevestigd zijn. Leuk om de pracht en praal te zien. 

Reims, met zijn imposante Kathedraal met prachtige gebrandschilderde ramen en heeft een hele mooie lichtshow in de avond. Ook hier is de architectuur weer prachtig.

Ieder dorp in Frankrijk heeft zijn eigen kerk en (Mairie) stadhuis. Ook dit is het waard om een rondje te maken langs de dorpen en mogelijk even de kerk van binnen te bekijken. Bijna alle kerken staan open voor publiek. Mensen op het platte land zijn blij met Uw bezoek en zullen er ook alles aan doen om U te verstaan en te helpen.

UITGAANS TIPS:

Bezienswaardigheden Grand Est:

https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g11038876-Activities-c47-Grand_Est.html

 

Bezienswaardigheden Verdun:

https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g187165-Activities-Verdun_Meuse_Grand_Est.html


Loopgraven: La Main de Massiges 1912-1918

https://youtu.be/s9VPMyuyOVU
https://youtu.be/Sdi4YBVwQ48


SPORT:

COULEURS AVENTURE

KLIMBOS PAINTBALL en BOOTCAMP

https://www.couleurs-aventure.com/

 

WANDEL EN FIETS (MTB) ROUTES:

https://nl.wikiloc.com/wikiloc/map.do?lt=49.024752&ln=4.856733&z=15&k=1&act=&place=Berzieux

Attractieparken in Grand Est:

https://www.tripadvisor.nl/Attractions-g11038876-Activities-c52-Grand_Est.html

 

 

DISNEYLAND PARIJS:

Berzieux via A4 (tol) naar Disney: 193 km

Berzieux via D933 (tol) naar Disney:177 km

 

WORKSHOPS

 

Tess wil U graag helpen bij het ontplooien van Uw schilder talenten. In haar atelier of in de omgeving is het heerlijk om met de potloden en de verf aan de slag te gaan. Alles is aanwezig voor een “Fantesstique” kunstwerk van eigen hand.

Zijn er mensen die het leuk vinden om iets te leren over doe het zelven dan kunt u bij Hans terecht. Niet alleen voor informatie maar ook met raad en daad.